Swirl Swirl

Destinacija


Doživite čaroliju Jadrana
u komforu i eleganciji

Ovo je mjesto stvoreno za punjenje pozitivnom energijom i odmaranje duše i tijela. Osjetite lagani morski povjetarac u kosi, okusite sezonsko voće i povrće, koje je sazrjelo na mediteranskom suncu, a sve to uz zvuk mora, vjetra, vesele obitelji, tišine, baš onako kako vi želite. Odmor u Villama Merula može biti opuštajući, aktivan, ili oboje, ovisno o vašim željama i potrebama. Samo je jedno sigurno - ovdje je svaki dan ugodan.

Mali Kosi

Mali Kosi

Duga, vijugava i tajnovita cesta u prirodi prepunoj ljekovitih biljaka koja vodi od Ripende do Male Kose na kraju, kao nagradu svakom upornom putniku, nudi pogled na gotovo cijeli Kvarner. Kamene kućice na vrhu brežuljka izgledaju kao iz neke stare razglednice, okružene zelenilom, drvećem, i svime što je potrebno za ugodan odmor u prirodi.

U Malim Kosima, priroda vam je na dohvat ruke a samo kratka vožnja vas dijeli od grada, mora, tržnica, supermarketa i ostalog.

Plitvička jezera

Svega tri sata vožnje od Malih Kosi nalazi se UNESCO-v zaštićeni krajolik - Nacionalni park Plitvička jezera. Šesnaest jezera koja se spajaju velikim i malim slapovima u mjestu gdje ćete doživjeti zelenu i plavu boju kao što je nikada prije niste doživjeli. Provedite lijep dan s obitelji u laganoj šetnji i istraživanju krškog krajolika.

 

www.np-plitvicka-jezera.hr  »

Koncerti u Areni

Svako ljeto se u rimskom amfiteatru u Puli, 30 minuta vožnje od Malih Kosi organiziraju koncerti svjetski poznatih glazbenika i umjetnika. Zadnjih godina sve su češći i glazbeni festivali koji okupljaju ljubitelje određenih žanrova glazbe na jednom mjestu. Istražite što se nudi u Areni u vrijeme vašeg boravka u Istri i provedite večer glazbe s rimskom pozadinom.

 

www.pulainfo.hr  »

Labin i okolica

Grad rudnika i rudara, osobenjaka i slobodnih umjetnika, Labin ima posebno mjesto u povijesti ovoga kraja. Posjetite stari Labin, Kršan, Pićan- svako od tih mjesta nudi gostima jedinstvenu priču i povijest, glazbene, povijesne, edukativne i umjetničke festivale koje valja posjetiti. Provjerite što se točno nudi u vrijeme vašeg odmora ili odredite vrijeme odmora prema događanjima koji vas najviše zanimaju.

 

www.rabac-labin.hr  »
Plitvička jezera
Arena Pula
Old Town Labin
Swirl

Restorani

Istra obiluje nagrađivanim, poznatim i kvalitetnim restoranima. Mnogi od njih ponosni su vlasnici medalja, zvjezdica i preporuka svjetski poznatih kritičara i kuhara, gurmana i poznavatelja dobre hrane. Istražite istarsku kuhinju, saznajte što se jede u sezoni vašeg boravka i počastite se kvalitetnim namirnicama, dobrom kapljicom i odličnom atmosferom. Bilo da se odlučite za večeru u dvoje ili obiteljsko okupljanje, istarski restorani nude vam obrok za pamćenje.

Preporučamo Vam da obavezno kušate ukusne Jakobove kapice u konobi Astarea u Brtonigli, nagrađivanom ribljem restoranu gdje se sva jela pripremaju u kaminu.

Preporuka restorana

Velo Kafe, Labin ・ Peteani, Labin
Batelina, Medulin ・ Marina, Novigrad
Monte, Rovinj ・ Damir & Ornella, Novigrad
Marino, Momjan ・ Morgan, Brtonigla ・ Vrh, Vrh
Milan, Pula ・ Buščina, Umag ・ Divino, Poreč
Kvarner, Labin ・ Due Fratelli, Labin

Swirl
Brijuni

Zlatni otoci koje stoljećima posjećuju svjetski poznate osobe. Uživajte u kristalno čistom moru i istražite povijesnu zbirku koju vam nudi ovo otočje.

Tartufi

Bijeli tartufi su delikatesa koju jednostavno morate kušati.

Rovinj

Romantični Rovinj najfotografiraniji je grad u ovom dijelu Europe, posjetite umjetničke ulice ili velebno zdanje crkve Svete Eufemije i otkrijte zašto svi imaju sliku Rovinja u fotoaparatu i u srcu.

Istarski pršut

Posebno začinjen i sušen na buri, istarski pršut je nadaleko poznat i cijenjen. Isprobajte ovaj specijalitet u ambijentu iz kojega potječe. Neka obavezno bude ručno rezan!

Ronjenje

Uronite u pitoreskno, skriveno podmorje Jadrana. Novi vas svijet čeka!

Mali rudnik

Ovaj jedinstveni postav dočarat će vam težak, mračan život hrabrih rudara iz prošloga stoljeća.

Provedite odmor za pamćenje u stilskim uređenima vilama s pogledom na Kvarnerski zaljev i otoke koji će vam ostaviti trag u srcu i pozvati vas da se vratite.
Logo Villas Merula
  Ripenda, Mali Kosi 1
52220 Labin
Istra, Hrvatska
  +49 (0)172 856 5657
  info@villas-merula.com

Ripenda, Mali Kosi 1
52220 Labin
Istra, Hrvatska
+49 (0)172 856 5657
info@villas-merula.com

Turističke zajednice
Labin Rabac
Istra